Speditör - Massor med speditör

Utbilda dig till speditör

Utbilda dig till speditör

Att arbeta som speditör kräver ofta ingen formell utbildning. Det finns olika former av utbildning för speditörer så som KY-utbildningar med inriktning mot spedition och logistik men även högskoleutbildningar med liknande inriktning.

Yrkeshögskolan i Göteborg - Internationell speditör (YH) - 2 år

Speditörsutbildning

Yrkeshögskolan i Göteborg har en yrkesinriktad utbildning inom internationell spedition som omfattar 400 YH poäng med transporter via järnväg, sjöfart, flyg och land. Efter dennes utbildning till internationell speditör får du den kompetens som krävs för att kunna hantera land-, sjö- och flygtransporter men det ger dig även en god grund att stå på för att kunna ta fortsatta kliv i speditions- och transportbranschen.

Denna speditörsutbildning följer inte övriga skolors läsårstider eftersom 1/3 av speditörsutbildningen är förlag som praktik på företag under de normala loven. Att få jobb efter utbildningen är i de närmaste säkert, problemet är snarare att vissa börjar jobba innan de gått klart utbildningen och därför inte får ut sin examen.

Malmö Högskola - Transport Management 180hp - 3 år

Transport Management

Utbildningen till Transport Manager ger dig en god kompetens i logistik och transportinriktad ekonomi samt trafikplanering och Supply Chain Management. Transport Managementutbildningen är bred och ger dig möjlighet att arbeta inom många olika sektorer; både i transportföretag som t ex speditör eller transportledare men även i producerande företag som transportupphandlare/speditör. En Transport Managers kan självständigt driva den löpande transportverksamheten i industriföretag eller hos transportbolag samt analysera och lösa alla typer av transportrelaterade problem.

Stockholms Internationella Handelsskola - Utrikesspeditör (YH) - 2 år

Utrikesspeditör

Denna speditörsutbildning är på 400 YH poäng och ger eleverna den kompetens som krävs för att arbeta som utrikesspeditör med inriktning mot land-, sjö-, flyg-transporter samt att kunna hantera alla arbetsmoment inom transport- och speditionsbranschen. En duktig utrikesspeditör är dessutom expert på alla de regler och dokument som krävs för import och export av gods.

En utrikesspeditör kommer få många kontakter över hela världen tack vare det nät av agenter som speditionsföretagen har. En speditör inriktad på utrikesfrakter kan också specialisera sig på ett transportområde som t.ex. järnvägstransporter eller flygtransporter samt ett geografiskt område eller stort land.


Mer fakta om speditörer och transportörer

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om speditörer men också en del roliga och kul saker om frakt av gods och spedition.Meny - Speditör
Till förstasidan på www.speditör.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SpeditörslönUtbildningArbetaNyheter