Speditör - Massor med speditör

Frakt och transport av gods

Frakt och transport av gods

Frakt är ett samlingsnamn för transport och förflyttning av gods. Skillnaden på bergeppen frakt och transport är att transport även kan inkludera människor och djur men frakt inkluderar endast gods och varor.

Frakt av gods kan delas in i grupperna frakt av styckegods och frakt av hela container.

Det flesta transportmedel som tåg, lastbil, flyg och fartyg specialanpassas för att effektivisera lastning, transport och lossning av godset.

Effektivisera frakter

För att effektivisera och skapa billiga frakter och olika sorters gods så finns det ett antal inhemska och internationella fraktbörser och lastutrymmesbörser. Dessa typer av börser är spotmarknader för frakt av gods mellan olika punkter.

Den största frakt- och lastutrymmesbörsen i Europa är Den Europeiska Fraktbörsen - TRANS. En annan börs för frakt är fraktbörsen på Timocom.

Vad erbjuder fraktbörserna

En fraktbörs är en mätasplats för speditörer, åkerier, tranportföretag och företag som söker billiga frakter och transporter av sitt gods. På fraktbörsen kan man hitta:

  • Ledig lastbilskapacitet i hela Europa
  • Gods som behöver fraktas
  • Lediga returfrakter
  • Önskade transportuppdrag

Mer fakta om speditörer och transportörer

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om speditörer men också en del roliga och kul saker om frakt av gods och spedition.Meny - Speditör
Till förstasidan på www.speditör.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SpeditörslönUtbildningArbetaNyheter