Speditör - Massor med speditör

Åkerier

Åkerier

Utan åkerier stannar Sverige och hela världen.
Samhället har blivit uppbyggt av transporter och snabba transporter. Om du tittar på sakerna runt omkring dig så har de flesta produkter delar eller detaljer som är fraktats runt halva jorden. Den första och sista delen av frakten utförs oftast med lastbil som ingår i något större åkeri.

Du kanske har din högra hand det colombianska kaffet som är upphällt i din kinesiska kaffekopp samtidigt som du i din vänstra hand har din iPhone tillverkad i Kina med delar från hela världen. Att du kan köpa dessa varor till så låg kostnad beror på effektiva och billiga transporter som bland annat åkerierna världen tillhandahåller.

Åkerier med dragbilar

En del åkerier har endast dragbilar som innebär att bolaget som vill ha frakten genomförd står för släpet och åkeriet står för lastbilen. Oftast är det de mindre åkerierna som gör på detta sätt och etablerar sig nära Stockholm, Malmö eller Göteborg. Kontakterna med kunder sker främst genom transportförmedlingsföretag.

Transporter genomförda av åkerier

Transporter av Åkerier

Det finns många typer av transporter som åkerierna genomför på uppdrag från olika samhällssektorer.

  • Bränsletransporter
  • Kemikalietransporter
  • Avfallstransporter
  • Virkestransporter
  • Livsmedelstransporter
  • Transport inom Bygg och Anläggning


Mer fakta om speditörer och transportörer

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om speditörer men också en del roliga och kul saker om frakt av gods och spedition.Meny - Speditör
Till förstasidan på www.speditör.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SpeditörslönUtbildningArbetaNyheter